VISIONS DEL DESIG

Cicle de cinema Fragments d’un desig

Paradise: Love

dirigida per Ulrich Seidl

acobert, c/. del Salt, 10, Moià

The Handmaiden

dirigida per Park Chan-Wook

Centre Espai Escènic de Castellterçol, Plaça del Racò, s/n.

Paradise: Love

dirigida per Ulrich Seidl (2012) V.O.S. 121′

Teresa és una dona austríaca que va de vacances a un resort a Kenya a propòsit del seu aniversari número 50, disposada a gaudir dels serveis sexuals que ofereixen els homes locals a estrangeres. Allà experimenta de primera mà el que les dones com ella representen a la zona: diners. Cau en compte que els homes no demanen una tarifa pels seus serveis sinó que, posterior a les trobades, sol·liciten ajuda financera per a familiars i persones necessitades de la seva comunitat. Ressentida pel fet que aquests no es dobleguen del tot a les seves exigències d’amor i sexe, encara amb diners pel mig, Teresa se sent sola, indesitjada i vella.

En aquesta primera part del tríptic fílmic Paradise, Seidl ofereix una íntima mirada al turisme sexual dirigit a dones així com a la inherent neocolonialitat a l’objectivització del cos negre masculí des de la mirada de les dones blanques.

The Handmaiden

dirigida per Park Chan-Wook (2016) V.O.S. 145′

Corea, dècada del 1930, durant la colonització japonesa. La resolta jove Sookee és contractada com a criada d’una rica dona japonesa, Hideko, que viu reclosa en una gran mansió sota la influència del seu dominant oncle. Però Sookee és allà amb un propòsit secret: ajudar un estafador que es fa passar per un comte japonès per seduir Hideko i heretar després la fortuna del seu oncle.

Entrada 5€/sessió

Organitza

Cine Club La Comarca del Moianès
A cobert

Col·labora

Departament de Cultura Generalitat de Catalunya
Consell Comarcal del Moianès
Ajuntament de Castellterçol
Ràdio Castellterçol