Taller

Espigolar per a crear

Dissabte 22 de gener, de 2022 Horari: 10-13h (amb una pausa de 30 min)

Taller impartit per: Maria Marvila

Ens passejarem pels voltants d’A Cobert i espigolarem elements orgànics que trobarem per terra, amb els que més tard construirem imatges pictòriques i escultures abstractes.
Una pràctica sensible, que ens ensenyarà a observar i a valorar els altres éssers que conformen l’entorn que habitem, en l’acte d’integrar-los en les nostres creacions.

Convidem a persones de totes les edats, atretes tant per la idea com per la pràctica
presentada, a aquest taller de creació en col·laboració amb l’entorn.

Recomanem la visualització del film documental Les glaneurs et la glaneuse (2000) d’Agnès Varda.

Maria Marvila (Barcelona, 1991) percep l’entorn com un organisme viu i hi practica un apropament sensible a través de la seva pràctica artística. Una pràctica en constant mutació, puix està viva també, que es nodreix de teixir vincles afectius amb els éssers animats que es troba en les seves derives pel territori. La seva obra és vivencial, tàctil i visual a la vegada, i sovint inclou elements naturals espigolats de la terra. És Màster en Producció i Investigació Artística, per la Universitat de Barcelona (2019) i Graduada en Belles Arts, per la Universitat de Barcelona i l’Accademia di Belle Arti di Venezia (2015). La seva obra s’ha presentat a diversos indrets, com ara a ARBAR Centre d’Art i Cultura, La Vall de Santa Creu, en col·laboració amb Bárbara Sánchez Barroso (2021); a FIAC Cinéphémère, París, a cura de Carolina Ciuti (2019); a Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani, Barcelona (2019); a Despina, Rio de Janeiro (2018); a MECÀNIC, Barcelona, a cura de Magali Avezou (2018); a lokal_30, Varsòvia, en col·laboració amb Mary Szydlowska (2017); i a Córtex Frontal, Arraiolos (2016).