taller de brodat contemporani

DE LA PANTALLA A LA PUNTADA

Imparteix Alba Vilardebò

18 juny de 10 a 13 h

Aportació: 42 € material inclòs o 30€ sense materials (consultar llista de materials)

Aproximació a la pràctica del brodat a través de l’activitat i el registre del nostre telèfon mòbil.
Des de la mateixa experiència virtual, rescatarem un text, un gest, una imatge o una icona que ens ressoni, i treballarem la manera de traduir-la a un llenguatge adequat per a fer un brodat.

D’aquesta manera, transformem el format digital en un de tèxtil, per tal de canviar la temporalitat de missatges, notificacions, trucades i totes les manifestacions digitals que apareixen als nostres dispositius mòbils.

En aquest taller proporcionarem les bases per tal d’iniciar-nos en la tècnica del brodat i poder desenvolupar amb poques eines la nostra peça tèxtil.

Alba Vilardebò, Sant Cugat del Vallès 1985.

Artista gràfica. Graduada en Il·lustració el 2009 a l’Escola Llotja de Barcelona, tècnica que explora des d’aleshores fins entrat l’any 2019.

L’any 2015, cursarà un postgrau en Disseny Gràfic a Idep, iniciant-se així en la seva professió actual com a dissenyadora gràfica.

Ha exposat el seu treball com a il·lustradora a espais com El Diluvio Universal (Bcn), Miscelanea (Bcn), La Puntual (Sant Cugat), Art und Weise (Berlin) i Galería de Arte Trece (Chile) entre d’altres. També ha col·laborat en diversos projectes editorials; “Ilustradores a la mesa”, “Oro Negro”, “Els guapos són els raros” d’Agnès Marquès, “Thorazine”, “El Diluvio Universal”, “COR”, “Get Freaky Magazine” (França), “Mayuscule Zine” (USA) i “Sensa Nostra Magazine” (Berlin).

El març de 2018 comença la seva tasca en disseny gràfic i comunicació dins l’equip gestor dels centres d’arts visuals de Sant Cugat del Vallès. Arran d’aquesta experiència comença a interessar-se per la pràctica artística contemporània, i és l’any 2019 quan s’inicia en l’experimentació de nous formats, majoritàriament relacionats en l’art tèxtil, amb la intenció de treballar un nou discurs i projecte artístic.

El juny de 2019 presenta el projecte expositiu “Swipe up” a Consell81 (Bcn), on mostra la seva primera aproximació al brodat i tapís, a continuació, l’any 2020 és seleccionada a la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils amb la peça “Bon profit 14:13”. Aquest 2022 ha estat seleccionada a la nova edició del Festival Embarrat en la convocatòria “La incomunicació”.