Panoràmic 360

Alícia en el metavers de les meravelles

De MonLiria

22 OCTUBRE A LES 18 H

18 h
Col·loqui amb MonLiria i Gerard Toledano

18:30 h
Alícia en el metavers de les meravelles
Acte performatiu on MonLiria ens mostrarà en directe la interacció i creació del seu paisatge virtual, un univers al qual l’acompanyarà literàriament l’Albert Gusi.

19 h
Acte performatiu participatiu on podrem entrar al “metavers de les meravelles”.
————
Alícia en el metavers de les meravelles busca reflexionar sobre la relació entre les persones, les històries i la realitat percebuda, a través de la cocreació en el món virtual.

Per crear l’embolcall d’aquest plantejament, MonLiria se centra en un univers narratiu conegut popularment, que a més a més és una metàfora del que suposa el límit (cada cop més difús) de vivenciar el món real i el món virtual: Alícia en el país de les meravelles una obra en realitat virtual.
————
Aquest esdeveniment una iniciativa programada dins del programa Panoràmic 360, una iniciativa del festival Panoràmic que dona l’oportunitat a que propostes visuals properes a la temàtica d’enguany (El quart paisatge”), fora de la secció oficial, tinguin també un espai de difusió i d’exposició.


MonLiria
Es dedica professionalment a la creació i desenvolupament de mons visuals, narrativa transmedia i estratègies en línia per a organitzacions, empreses, professionals i associacions, així com de la seva execució en els àmbits principalment de la il·lustració, el disseny i la maquetació, la creació audiovisual i l’aplicació d’estratègies de gamificació en diversos entorns, tant lúdics com seriosos, per facilitar la vinculació entre persones i la transferència de coneixement. M’interessa molt la relació entre l’art i la tecnologia, i el debat ètic i social que se’n deriva, que exploro en les meves propostes artístiques digitals, en realitat virtual i augmentada.

Gerard Toledano
Artista 3D autònom des de l’any 2008. Format en el camp de la fotografia, introdueix els seus coneixements als seus projectes 3D, barrejant els coneixements d’allò analògic amb la creació digital. Va cursar un màster en Animació & Arts Digitals for AAA Games i a la UPC-CITM el grau en fotografia i contingut digital. Creador del cartell del festival Panoràmic Granollers 2022.

Albert Gusi
Artista català que desenvolupa la seva obra amb una mirada particular del territori i el paisatge, des del camp de la fotografia. Sovint, les obres esdevenen accions fotogràfiques o performances col·lectives, on finalment en queda un registre gràfic, bé sigui fotogràfic o fílmic. El darrers projectes són: Objectiu Medacorba (2006), on va col·locar d’un trípode en el cim transfronterer Medacorba (2.914m), per tal d’aconseguir la primera fotografia obtinguda damunt de tres països (França, Andorra i Catalunya) i Simulació d’una fumarola al volcà Montsacopa, realitzada dins del mateix volcà d’Olot, acció seguida en directe per centenars de persones i seleccionada per a la Biennal de Jeunne Creation Europenne, mitjançant el Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. De petit format és l’obra Messor, les formigues (re) col·leccionistes, exposada en el Museu de Ciències de Granollers. L’Albert Gusi és codirector del festival Panoràmic.